SZÉP kártya felhasználás


Kedves Partnereink!

A Széchenyi Pihenő Kártya kibocsátásának és felhasználásának szabályairól szóló 55/2011. (IV. 12.) Korm. a rendelet SZÉP kártyát a funkciójának megfelelően elektronikus utalványnak minősíti, mert a kártya birtokosa – a jogszabály adta lehetőségeken belül - saját maga dönthet a felhasználásáról.

Már a SZÉP - kártya juttatásánál dönteni kell a későbbi felhasználási területről is, mert az egyes „zsebekre” tehető összegeket a jogszabály maximálja.
Vendéglátás alszámla
Mértéke – maximum     150.000,- Ft/év;    12.500,- Ft/hó
Szabadidő alszámla
Mértéke – maximum     75.000,- Ft/év;    6.250,- Ft/hó
Szálláshely alszámla
Mértéke – maximum     225.000,- Ft/év;    18.750,- Ft/hó

Az alszámlára a „kifizetés” (pénzügyi teljesítés) utalással történik. Az alszámlán a „kifizetések” folyamatosan gyűlnek, majd a felhasználással (megengedett szolgáltatás igénybevételével) csökkennek. Így minden alszámla mint egy folyószámla működik.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a SZÉP kártya felhasználási ideje korlátozott.
„9. § (1) Az elektronikus utalványokat a juttatás évét követő második naptári év május 31-ig kell felhasználni. A fel nem használt elektronikus utalványok lejártnak minősülnek, amelyek ellenértékét az intézménynek vissza kell fizetnie a munkáltatónak vagy jogutódjának az elektronikus utalvány lejárata évének június 30. napjáig kivéve, ha a munkáltató jogutód nélkül megszűnt.”

Budapest, 2014. március 13.

Tisztelettel:


    dr. Sallai Csilla
    Kamarai tag könyvvizsgáló



 
 


Kapcsolódó dokumentumok:

Vissza a hírekhez!


A honlapon található írások figyelem felhívó jelleggel készültek és tájékoztatásul szolgálnak. Felhívjuk a figyelmet honlapunk jogi nyilatkozatában foglaltakra, amely szerint írásainkban szereplő információk nem helyettesítik a szakmai tanácsadást és nem szolgálnak bármely döntés vagy cselekmény alapjául, azokat a konkrét esetekben mindenki csak a saját kockázatára használhatja fel, illetve az érintett szabályok kivonatos ismertetése, értelmezése miatt nem vállalhatunk felelősséget.

Csillával hét évvel ezelőtt kezdtem el együtt dolgozni és mára szinte az összes ügyfelem könyvvizsgálatát ő látja el. A törvényi kereteken belül mindig kompromisszumkész és próbálja segíteni ...

Bővebben...

Árfolyamok

EUR
CHF
USD

Kamatkedvezmény

Minden esetben kamatköteles, ha a cég a dolgozójának ideiglenes pénzt ad kölcsönt?

Jó hír – nem! Vannak kivételek, amelyeknél nem kell a dolgozónak kamatot fizetni vagy a meg nem fizetett kamatot jövedelemként leadózni.

Bővebben...