Osztrák utakon

Ez a cikk 2012. novemberében frissült utoljára. Azóta történhettek olyan jogszabályváltozások, amelyeket a tartalom felhasználásánál figyelembe kell venni.

 

Kedves Partnereink!

Az autópályákon, autó utakon az alábbi formátumú világító tábla alatt halad el az ember gyakorta.
 

kresz-tábla.jpg

Bevallom, már sokszor tettem fel a kérdést a sokat autózó ismerőseimnek is, de hiába. Míg végül a RoudRecord Kft hírlevelében választ kaptam. Annyira fontosnak tartom az információt, hogy a mi ügyfélkörünkben is tájékoztató jelleggel közzé tesszük.
„Nem hagyott nyugodni, hogy mit jelent autópályákon a sebességkorlátozás mellett időnként megjelenő “IG-L” jelzés.
Jól tettem, hogy utánajártam, mert kiderült, hogy ha ezt látjuk, akkor a légszennyezési érték az adott területen túl magas, és ha ekkor lépjük át a sebességet, akkor nem sima büntetést fizetünk, hanem környezetvédelmi bűncselekmény miatt 2800 EUR (kb. 840.000 Ft) bírságot is fizethetünk!”


Az IG-L a kipufogógázok elleni védekezésről szóló törvény rövidítése (Immisionsschutzgesetz-Luft), és az autópályákon és bizonyos gyorsforgalmi utakon a sebességkorlátozó jel alatt szereplő kiegészítésként jelenik meg. A sebesség általában 100 km / órára korlátozódik, és célja a kipufogógáz-kibocsátás csökkentése. Megelőzésként aktiválódik, vagy amikor egy adott szakaszon növekszik a kipufogógáz koncentrációja.

A IG-L korlátozással mért szakasz sebességének átlépésekor törvényt sért. A bírság összege ezért magasabb, mint a sebesség általános túllépésénél.

  • 10 km / óra  35 €.
  • 20 km / óra  50 €.
  • 30 km / óra  85 €.

Ha a sebesség túllépése meghaladja a 30 km /órát, a büntetések nagyságát még illetékek fizetésével is számítani kell.

 

Budapest, 2012. április 04.


Tisztelettel:

    dr. Sallai Csilla
    Kamarai tag könyvvizsgáló

 


Kapcsolódó dokumentumok:

Vissza a hírekhez!


A honlapon található írások figyelem felhívó jelleggel készültek és tájékoztatásul szolgálnak. Felhívjuk a figyelmet honlapunk jogi nyilatkozatában foglaltakra, amely szerint írásainkban szereplő információk nem helyettesítik a szakmai tanácsadást és nem szolgálnak bármely döntés vagy cselekmény alapjául, azokat a konkrét esetekben mindenki csak a saját kockázatára használhatja fel, illetve az érintett szabályok kivonatos ismertetése, értelmezése miatt nem vállalhatunk felelősséget.

"Dr. Sallai Csillát több mint egy éve ismerem, és bátran mondhatom, hogy eddigi üzleti pályafutásom alatt, még nem találkoztam ennyire elkötelezett, szakértő könyvvizsgálóval.

Bővebben...

Árfolyamok

EUR
CHF
USD

Kamatkedvezmény

Minden esetben kamatköteles, ha a cég a dolgozójának ideiglenes pénzt ad kölcsönt?

Jó hír – nem! Vannak kivételek, amelyeknél nem kell a dolgozónak kamatot fizetni vagy a meg nem fizetett kamatot jövedelemként leadózni.

Bővebben...