Kötelező kamarai hozzájárulás - 2016

Kedves Partnereink!

 

Idén is felhívtuk Partnereink szíves figyelmüket – a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosításából adódó – kötelező kamarai regisztrációs díj megfizetésére. Az évi 5 ezer Ft hozzájárulási díj fizetésére minden gazdálkodó szervezetet kötelezett.

A 2016. évi kamarai hozzájárulás megfizetésének határideje 2016. március 31.

 

A díj befizetését Budapesti Kereskedelmi és Ipar Kamaránál regisztrált gazdálkodó szervezetek esetében az alábbi bankszámla számra kell teljesíteni:

  • 10102086-02614500-02003005 (Budapest Bank Zrt.)

Vidéki székhelyű vállalkozások a MKIK honlapján találhatják meg a számukra szükséges banki kapcsolatot: http://www.mkik.hu/hu/magyar-kereskedelmi-es-iparkamara/a-teruleti-kam

arak-honlapja-cime-bankszamlaszama-es-telefonszama-2542

Az utalásnál a közlemény rovatban fel kell tüntetni:

  • „Kamarai hozzájárulás” és
  • adószám

A kamarai törvény rendelkezése szerint minden gazdálkodó szervezet, a megszűnése, vagy a kamarai nyilvántartásban szereplő adataiban történt változás esetén köteles öt munkanapon belül a nyilvántartást vezető területi gazdasági kamaránál a kamarai nyilvántartásból való törlését, illetve az adatmódosítást kezdeményezni.

A kamarai nyilvántartásból való törlésért, illetve a változás-bejelentés alapján történő adatmódosításért díjat nem kell fizetni.

A kamarai tagság továbbra is önkéntes, így a regisztrált vállalkozások nyilvántartásba vételükkel nem válnak kamarai taggá. Ennek ellenére a Kamara köteles részükre a törvényben meghatározott szolgáltatásokat (tanácsadás gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben; üzleti partnerkeresés és pályázatfigyelés) ingyenesen nyújtani. A kis és középvállalkozások részére a kamara telefonos és személyes konzultációt az alábbi helyeken biztosít:

A kamarai hozzájárulási díj megfizetésének elmulasztása fizetése köztartozásnak minősül. Ez miatt a díjfizetés elmaradásának kellemetlen következményei lehetnek - pályázat, támogatás pozitív elbírálásának, illetve közbeszerzési eljáráson való indulásnak lehet akadálya a kamarai hozzájárulási díj időben történő meg nem fizetése.

 

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban bármilyen további kérdés merülne fel, készséggel állunk rendelkezésre.

 

Budapest, 2016. március 11.

 

Tisztelettel:   

dr. Sallai Csilla     

Kamarai tag könyvvizsgáló    


Kapcsolódó dokumentumok:

Vissza a hírekhez!


A honlapon található írások figyelem felhívó jelleggel készültek és tájékoztatásul szolgálnak. Felhívjuk a figyelmet honlapunk jogi nyilatkozatában foglaltakra, amely szerint írásainkban szereplő információk nem helyettesítik a szakmai tanácsadást és nem szolgálnak bármely döntés vagy cselekmény alapjául, azokat a konkrét esetekben mindenki csak a saját kockázatára használhatja fel, illetve az érintett szabályok kivonatos ismertetése, értelmezése miatt nem vállalhatunk felelősséget.

Én még nem tudtam olyan szakmai kérdéssel, problémával fordulni Sallai Csillához, amire ne tudott volna azonnal abszolút kielégítő választ adni, sőt az Ő válaszai általában nem egyszerűen válaszok, hanem komplett elemzések ...

Bővebben...

Árfolyamok

EUR
CHF
USD

Kamatkedvezmény

Minden esetben kamatköteles, ha a cég a dolgozójának ideiglenes pénzt ad kölcsönt?

Jó hír – nem! Vannak kivételek, amelyeknél nem kell a dolgozónak kamatot fizetni vagy a meg nem fizetett kamatot jövedelemként leadózni.

Bővebben...